Älä anna osaamisen kuihtua.

Meillä on yksi johtoajatus: tuotamme asiakkaillemme arvoa mullistamalla tavat oppia.

Missiomme on muuttaa asiakkaidemme kuluerä, koulutus, konkreettiseksi tulostoiminnaksi ja euroiksi. Tämä onnistuu uudistamalla perehdytys, valmennus ja oppiminen kokonaisvaltaisesti.

Ongelmien ratkaisu sekä mahdollisuuksien määrittely on osaamistamme jo 20 vuoden ajan. Meillä ei olisi menestystarinoita ilman asiakkaan menestystä. Growflow on ajattelijoita, tekijöitä ja uutta luovia.

Valmennustemme kohderyhmät vaihtelevat laaja-alaisesti johdon valmennuksista henkilöstön koulutuksiin. Ratkaisujamme hyödynnetään niin myynti-, esimies-, projektinhallinta-,  työterveys- ja hyvinvointi-, ensiapu- ja työturvallisuusvalmennuksissa.

New Learning – Augmented & Mixed Reality

Kenelle? Liiketoiminnan ja oppimisen kehittäjille. HRD-asiantuntijoille.

Mitä?

Vanha oppiminen on hands-off opiskelua ja sen soveltamista muistinvaraisesti. Pahimmillaan opiskelu ja soveltaminen tapahtuvat täysin irrallaan toisistaan ja kontekstista. Esimerkkinä useassa tapauksessa jopa E-learning.

Uusi oppiminen toteutetaan just-in-time; joustavilla, mobiileilla ja älykkäillä ratkaisuilla. Perehdyt aiheeseen ja opit soveltamaan samanaikaisesti paikan päällä ja konkreettisesti siinä tilanteessa, jossa uuden oppimista tarvitaan. Tuotamme mm. AR/MR-teknologioita hyödyntäen onsite-perehdytyksiä ja -koulutuksia.

Suunnittelemme ja toteutamme sisällöistä ja teemoista riippumatta oppimisen ekosysteemejä ja sisältöjä, joissa oppimisen vaikuttavuus ja tehokkuus realisoituvat välittömästi. Oppiminen ei ole enää kustannuserä, eikä sen ROI hankalasti mitattavissa. Oppiminen tapahtuu aidossa kontekstissa ja sen vaikuttavuutta ei tarvitse mitata - se näkyy heti.

Interested in Growflow method?

Lataa yksityiskohtaisempo opas prosessista.

Konsultointi

Kenelle? Johtoryhmille. Liiketoiminnankehitykselle. Kehitys- ja innovaatiojohdolle. HRD- ja HR-johdolle.

Mitä?

Arvioimme olemassa olevan toiminnan tehokkuuden ja mahdollisuudet sekä sparraamme ja johdatamme uuteen ajatteluun. Luomme yksilö- tai tiimisparrauksella selkeän etenemispolun ja osaamisen hallinnan modernit ja dynaamiset työkalut organisaation johdolle ja esimiehille.

  1. Ekosysteemit (oppiminen, innovaatiot)
  2. New Business (tuote- ja palvelustrategiat)
  3. Oppimisen tehokkuus
    1. HiT-analyysi (hiljainen tieto käyttöön)
    2. Tilannekuva (visuaalinen osaamisen johtaminen)
    3. Toimenpide-ehdotus (tehostettu oppiminen)

Kiinnostaisiko demo, valmennus tai koulutus?

Lataa yksityiskohtaisempo opas koulutusvalikoimastamme.

Kiinnostuitko?

Voit ottaa meihin yhteyttä tällä lomakkeelle tai suoraan yhteystietojemme kautta.