Recovery and Resilience Facility on Euroopan Unionin työkalu, joka rantautui Suomeen 2021 vuoden alkupuolella. Tämä elpymisohjelma on monien innovaatioiden, kehityshankkeiden ja elämänlaatua kohentavien hankkeiden käynnistäjä, sekä tärkeä tukipilari monelle yritykselle. Recovery and Resilience Facility (RRF) on osa NextGenerationEU -ohjelmaa ja nimensä mukaisesti RRF:n tavoitteena on auttaa Euroopan Unionia toipumaan taloudellisesti pandemiasta.
Pähkinänkuoressa RRF-ohjelma koostuu erilaisista taloutta stimuloivista investoinneista sekä avustuksista. Avustuksia on jo tarjottu eri aloille ja moneen erilaiseen julkiseen ja yksityiseen hankkeeseen. Projektit ovat olleet monimuotoisia, lähes mitä vaan teiden rakentamisesta konseptien kehitystyöhön. Ohjelman keskeiset teemat ovat kuitenkin ekologisuus, sote-palveluiden saatavuus, työllisyyden lisääminen ja yhteiskunnan kehitys digitalisaation kautta. Ohjelman tavoitteena on tukea talouden selviytymistä ja siivittää pandemian jälkeistä kasvua. Yrittäjien näkökulmasta kiinnostavimmat tukien jakajat ovat erilaiset ministeriöt, ELY-keskus sekä Business Finland. Jos yrityksellä on tavoitteena kehittää jotain yllämainituista ohjelman pääkohdista, kannattaa uusien rahoitusohjelmien julkaisua ja ehtoja seurata tarkasti. Meidän osaamisaluetta Growflow:lla on erilaisten rahoitusinstrumenttien seuranta ja sopivimman hakuohjelman kartoittaminen asiakkaalle. Suunnittelemme usein asiakkaillemme niin sanotun yritystukikartan hakemuksille, jolla saadaan optimoitua yritykselle saatavilla olevat vaihtoehdot. Ylivoimaisesti eniten rahoitushakemuksia teemme kuitenkin Business Finlandin suuntaan. Business Finlandin kautta jaetaan elpymisrahaa yhteensä 530 miljoonaa euroa. Tällä hetkellä avoinna olevia RRF-ohjelman hakuja Business Finlandin toimesta ovat:
Vähähiilinen rakennettu ympäristö
Kasvuyritysten vihreä siirtymä
Infrastruktuuri IoT, 6G
Terveys- ja hyvinvointiteknologia (haku loppuu 31.1.2022)
Veturiyritysten kumppanuusrahoitushaku (haku loppuu 31.1.2022)
Ensisilmäyksellä hakuvaihtoehdot voivat kuulostaa monimutkaisilta tai jopa hämmentäviltä. Jos yrityksenne tarvitsee konsultaatiota oikeanlaisen rahoitusohjelman kartoittamisessa, tai niin sanotun yritystukikartan suunnitteluun, voitte varata alla olevasta linkistä maksuttoman tapaamisen osaavien konsulttiemme kanssa.