Opiskelijana työharjoittelujakso myydään sinulle kuin kultaisena lautasena täynnä tietoa ja informaatiota, johon sinun tulisi pureutua täysin suin. Suurten odotusten pohjalta työharjoittelujakso voi kuulostaa aika isolta haukkaukselta. Etenkin opiskelijalle, jolla on vain vuosi opintoja takana, kuulosti työharjoittelu pelottavalta, mutta samanaikaisesti jännittävältä. Näillä mielin otin vastaan työharjoittelupaikkani Growflow:lla!
Harjoittelujaksoni alkaessa asetin itselleni tavoitteen kuunnella ja oppia mahdollisimman paljon. Koitin alkuun sivusta seuraamalla imeä tietoa kuin pesusieni, mikä käsitykseni työharjoittelusta oli. Kuitenkin heti harjoittelun alussa huomasin todellisuuden olevan varsin kaukana käsityksestäni. Growflow:n hands-on lähestymistavan avulla pääsin kokemaan täysin erilaisen tavan oppia ja ymmärtää yritysrahoitusta.
Edeltävän työharjoittelijan ja tiiviin työympäristön opastuksella sain työstä kiinni pikaisesti ja omanlaiseni työprosessi alkoi muodostua. Noin puolessa välissä harjoittelujaksoa näkökulmani oli jo täysin muuttunut työharjoittelijan tehtävästä yrityksessä. Vaikka työharjoittelujakson pohjimmaisena tavoitteena on oppia, voi työharjoittelija tarjota työnantajalleen myös paljon muuta.
Harjoittelijana sinulla on mahdollisuus katsoa yrityksen toimintaa niin sanotusti tuorein silmin. Tuore silmä- ja käsipari voi parhaimmassa tapauksessa tuoda esille uusia toimintamalleja ja antaa yrityksille arvokasta näkemystä heidän liiketoiminnan prosesseista ja niiden mahdollisista heikkouksista. Harjoittelujaksoni tuloksena sain pään täydeltä tietoa sekä uudenlaisen näkemyksen omaan osaamiseen ja hyötyyn jonka voin yritykselle tarjota. Muille opiskelijoille ja työnantajille haluaisin vielä todeta, innovaatioon ja kehitykseen tarvitaan uutta näkökulmaa ja itse suosittelen lähtemään hakemaan sitä harjoittelun avulla.
Marissa, Service business management -opiskelija, Laurea ammattikorkeakoulu